Amatorska fotografia

adikropkaer · 16349

Offline szczupi26

• Porucznik
  • *
    • Reputacja: 4
Odpowiedź #60 dnia: Lipca 21, 2020, 06:28:36
Sama natura. Wszystkie zdjęcia są robione u mnie w ogrodzie "z ręki" nic nie aranżowane, nic nie ustawiane, fotki wrzucone prosto z aparatu bez grama retuszu.

Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka

Offline szczupi26

• Porucznik
  • *
Odpowiedź #61 dnia: Listopada 25, 2020, 11:39:34
Zmiana pogody, stworzonka się pochowały, zaczynam zabawę z porą zimową :)

Offline szczupi26

• Porucznik
  • *
Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 06, 2020, 13:05:35
Mrozik sprzed kilku dni pięknie pomalował stare dachówki kryształkami lodu

A dzisiejsza słoneczna i wietrzna pogoda dała to :)

Offline Janusz

• The boss
  • Administrator
  • Marszałek
  • *
    • Reputacja: 119
  • Odznaczenia Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 28 gier w 2022 roku. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
    • strefapsx.pl
Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 06, 2020, 13:48:00
Na taką zimę mogę patrzeć, a nie na to co za oknem. :)

Offline szczupi26

• Porucznik
  • *
Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 17, 2021, 13:52:19
W roli głównej woda w stanie stałym. Niestety trafiłem na końcówkę dobrego światła więc pośpiesznie strzeliłem kilkanaście ujęć z których finalnie tylko kilka daję "przyjemność" z oglądania

Ten niestety poruszony ale sam efekt może się podobać

Na szczęście ta fotka wszystko rekompensuje. Od razu piszę, zdjęcie nie jest obrócone o 180* :D
Nad liściem ze środka kadru znajdowała się gałązka z większym z którego prawdopodobnie skapnęło kilka kropel wody. Jak to się stało że wszystko zamarzło w pozycji "odwróconej" nie mam zielonego pojęcia :D

Offline Wawrzino

• Zasłużony
  • Kapitan
  • *
    • Reputacja: 13
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Udział w forumowym wyzwaniu na przejście 25 gier w 2021 roku. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: Wawrzino
  • Nintendo ID: Wawrzino
  • Steam ID: Wawrzino
Odpowiedź #65 dnia: Czerwca 03, 2025, 21:54:16
Odkopuję temat, tak jak odkopałem konsolkę PS Vita.
COś mnie dzisiaj ruszyło na zrobienie zdjęć retro sprzętem o szałowej rozdziałce 0,3MP. Wrzucam linki do mojego IG (które raczej wegetuje niż aktywnie działa):

Celowałem w vibe lat 2010, więc wszelkie niedoskonałości zdjęć są zamierzone ;)

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 71
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #66 dnia: Czerwca 04, 2025, 13:56:38
@Wawrzino
całkiem niszowy sport zaprezentowałeś ;) Bardziej core'owi to już tylko GB Camerą zdjęcia robią xD Zostaje jeszcze combo - przenośna PS2 z Alliexpres + PS Eye.

Online Morden

• Sierżant
  • *
    • Reputacja: 32
  • ▄▀▄▀██ MRD ██▀▄▀▄
    • Twixer
Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 04, 2025, 16:28:10
Bardziej core'owi to już tylko GB Camerą zdjęcia robią xD Zostaje jeszcze combo - przenośna PS2 z Alliexpres + PS Eye.

Parę lat temu sprawiłem sobie urządzenie dzięki któremu, poza łatwym zrzucaniem fotek z GB Camera, można nagrywać klipy do około 1.5 godziny. Wszystko zapisywane jest jako strumień bitmap, które potem można połączyć w klip. Ciekawostka, ale fajna, bo o ile do zdjęć potrzebne są idealne warunki i kontrast pomiędzy fotografowanym przedmiotem a tłem, o tyle klipy sprawdzają się dość dobrze jak na tak niską rozdzielczość. Nie pokazałem wtedy niczego wybitnie ciekawego, ale w pierwszym wpisie filmowałem proces nagrywania klipu, a w drugim dałem sam klip.

Sam koncept tego urządzenia został potem rozwinięty i powstała płytka na któą mogliśmy przenieść komponenty kamery i mieć to w oryginalnym carcie, posiadając dodatkowo opcję flashowania różnych wersji oprogramowania GB Camera. Fajna zabawa. Jeśli ktoś chce się tym bawić, można jeszcze spróbować fotografii w kolorze. Robimy trzy zdjęcia za pomocą GB Camera, izolując równocześnie pasma R, G i B, by potem z trzech fotek złożyć jedno kolorowe zdjęcie. Bardzo pomysłowe rozwiązanie.

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Offline makumator

• Wsparcie
  • Major
  • *
    • Reputacja: 53
  • Odznaczenia Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości.
Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 05, 2025, 08:39:39
Te klipy z GB Camera są zajebiste. Sam fakt, że się komuś chce, zasługuje na uznanie.

Offline hankie

• Z-ca Administratora
  • Pułkownik
  • *
    • Reputacja: 71
  • Odznaczenia Użytkownik otrzymuje to odznaczenie za wyróżniającą się chęć niesienia pomocy innym Strefowiczom na forum. Użytkownik, który może pochwalić się napisaniem na forum minimum 1000 wiadomości. Najwyższe odznaczenie na forum. Odznaka za wkład w rozwój Strefy na różnych polach.
  • PSN ID: hankie_pl
Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 05, 2025, 11:05:50
Te klipy z GB Camera są zajebiste. Sam fakt, że się komuś chce, zasługuje na uznanie.
Fakt, że efekt ostateczny jest bardzo osobliwy, ale samo rzemiosło - jak piszesz. Coś jakbyś zobaczył sześcian z piasku - nic takiego - ale jakbyś sie dowiedział, że kleił go z ziaren piasku - well, kosmos, ale imponujące.

Online Morden

• Sierżant
  • *
    • Reputacja: 32
  • ▄▀▄▀██ MRD ██▀▄▀▄
    • Twixer
Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 05, 2025, 13:21:54
Fakt, że efekt ostateczny jest bardzo osobliwy

Jeśli komuś ta estetyka wybitnie pasuje, to są do tego aplikcje na telefony a nawet stronki na sieci, które korzystają z podpiętej bądź zintegrowanej kamery.

WebGBCam
Gameboy Guy

Pierwsza stronka od góry działa nawet na komórkach, ale nie mamy możliwości wyboru soczewki w nowoczesnym telefonie, więc wbiło mi automatycznie spory zoom. Można pstrykać zdjęcia albo zapisywać krótkie filmiki w postaci *.gif.

Nowy Singiel - Gamer Pro Max - Już w EMPiKu

Online LittleSerpent

Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 05, 2025, 13:48:07
W sumie to mnie. Nagralbym w tej stylistyce materiał na kanał. Dzięki.

SMF spam blocked by CleanTalk