Xbox - z chipem Xecuter2, włączony po dłuższym czasie - zwiecha, taśma IDE, SATA

Zaczęty przez hankie, Lipiec 05, 2021, 10:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

hankie

OK, moje dziewczyny w chacie relax , obowiązki spełnione, ja sprawdziłem Xboxa.
Cytat: psmaniac w Sierpień 06, 2021, 01:15taśmę przy napędzie
TAK, to było to, hurra :) :) Spiąłem inną taśmą 80pin na krótko i śmiga jak szalona  ;D
Historia:
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Ogólnie wymienię na 60 cm, by ją na luźno złożyć jak fabryczna. Kiedyś mi mignęło, że ktoś wymienił ją pomyślnie na 80żyłowy 'okrągły' kabel ATA, na YT coś ktoś kroił. Wiem, że nowa taśma zadziała, jedynie to czy 'okrągła' się zmieści ;)? No i jednak coś na zapas będzie trzeba pomyśleć, jednak nowy dysk SATA można włożyć, ale napęd optyczny to jednak kicha w tych Klocach.

psmaniac

No, to wszystko gut O0 Jutro rozkręcę mojego xklocka, zrobię foty i lookniesz jak to u mnie wygląda, taśma, itd.
===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

hankie

Cytat: psmaniac w Sierpień 11, 2021, 21:18, zrobie foty i lookniesz jak to u mnie wygląda, taśma, itd.
;D To u mnie choroba, robię retrogratom zdjęcia podczas akcji :D Zrobiłem fotkę jako ściąga jak wygląda w oryginale:

PSmaniac  - a stosowałeś może 'okrągłe' kable IDE?
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Widziałem na YT że tylko przycinali te 'koszulki' przy wtykach by je ściślej ułożyć. Ale to pewnie niepotrzebne, mój zbytni spuszczaizm xD W starych PC to robiło robotę, ale w Xboxie to raczej niepotrzebne ;)

PS chodziło mi o moje dziewczyny w chacie - to nie była frywolna odzywka do Was Strefowi Bracia xD

psmaniac

Cytat: hankie w Sierpień 11, 2021, 21:50PSmaniac  - a stosowałeś może 'okrągłe' kable IDE?

Nie, nie stosowałem, ale looknij czy czy obudowa się zamknie. Moze być za gruby.
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

Atr3ju

Jak się nie zmieści to wystarczy wyciąć troche plastiku. Tak zrobiłem w swoim pierwszym klocku i było gitara.