Problem z XBOX CLASSIC

Zaczęty przez Glonek, Luty 25, 2020, 11:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

Atr3ju

Cytat: pawloosw w Marzec 03, 2020, 20:54
No i dupcia. Polutowalem, wyprobowalem wszystkie kombinacje i zero reakcji. Jakby chipa nie bylo loguje sie do menu konsoli.

Dwa problemy w jednym temacie ;) Chyba czas rozdzielić to na dwa wątki.

Z tego co pamiętam chyba Alf mial podobny chip tak pół roku temu czy jakoś rok temu i też miał problemy z uruchomieniem go. Końcem końców uruchomił go ale wybierał wszystkie kombinacje switchów i mu się udało. Albo to nie było od Alf'a wątek ? nie pamiętam już.

pawloosw

Nie no spoko, nie ma co rozdzielać. Ja już ten temat zakończyłem, czip testowałem na wszystkich możliwościach ustawieniach mikroswitchy i bez rezultatów. Wydaje mi się, że jest kopnięty, albo wadliwy ma montaż. Ta śrubka dociska go do płyty głównej z jakimiś 10ma ruchomymi pinami na sprężynkach, Wydaje mi się że niektóre miały słaby styk i stąd to niedziałało może. Niewiem, teraz to już nieistotne, chip wyjąłem, konsolę złożyłem i śmiga bez niego jak fabryka. Przy okazji cała odkurzona, laser bez zarzutów, będzie w stoku.

psmaniac

===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!
===================================================

Glonek

Mały update. Podłączyłem dysk z xboxa do PC i wykasowałem wszystko z folderu cache z partycji czwartej. Teraz gdy wchodzę do dasha konsola po pewnym czasie robi sama reboot. Wcześniej wyskakiwało okienko ustawiania daty przy każdym uruchomieniu konsoli, ale nie było samoczynnego reboot-u. Po uruchomieniu konsola dalej się wiesza podczas grania, przy okazji w grze AMPED gra się wiesza i wyskakuje info o uszkodzonej lub brudnej płycie.

Mod chip nie przeżył moich zabaw z lutownicą. Natomiast na dysku XBOXA znalazłem dużo po nim pozostałości: