Siema

Mam problem z kolejnym Xboxem. Konsola to wersja 1.2 przerobiona chipem X-Changer. Z tego co pisał mi
Atr3ju, konsola ma zmieniony dysk, więc nie da się niby na nim odpalić oryginalnego dasha, ale nie o tym teraz.
Problem wygląda następująco. Gdy uruchamiam konsolę, odpala się to menu "2005 X-Changer", ale w lewym górnym rogu wyświetla komunikat, który częściowo jest ucięty za ekranem, ale da się z tego wyczytać:
Unlock failed! ide error 04...
Unable to read FATX sectoride error 04...
Unable to get first sector, retrurned 1
Ide error 04...
Ide error 04...
Przy wybraniu "Original bios" konsola wywala "Error 06", ale j/w
Atr3ju coś mi pisał, że w takim przypadku oryginalny bios nie wystartuje. Wybieram więc opcję "Modbios", ale konsola wypluwa mi wtedy "Error 16".
W necie piszą, że to coś z "clock cap", a w przypadku zchipowanej konsoli jak moja, konsola po prostu nie wystartuje bez dasha na dysku i należy go wgrać.
Problem w tym, że nie wiem jak to teraz zrobić? Mam dwie płyty z autoinstallerami (Mast3r v2 i SlaYers 2.7), ale żadna nie startuje zarówno po wybraniu "original bios" jak i "modbios". Stoję zatem na ekranie "X-Changer" i nic więcej nie mogę z konsoli wydusić... Próbowałem już podmiany taśmy IDE, ale nic to nie dało. Nie wiem jak mam teraz odpalić płytkę z której "przygotuję" dysk HDD do działania.
Ma ktoś z was jakieś rozwiązanie?