Aktualności

Xbox Classic z X-Changer - Error 16

Quake96 · 2913

Offline RUM69

• Szeregowy
  • *
    • Reputacja: 0
Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 30, 2022, 09:54:51
Znasz jakiś sprawdzony sposób na softmod bez żadnej gry z tych trzech potrzebnych? Może dało by się na konsoli z chipem na dysku jako slave?

Offline Quake96

Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 30, 2022, 10:18:05
Jak softmod na czystej konsoli to robiłem tylko przez hotswap dysku do PC.

Offline RUM69

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 30, 2022, 10:52:42
Chciał bym, ale mam tak samo jak ty to odpisujesz że te programy do dysków nie chcą pokazać tego dysku i nawet HD tune, nic oprócz pokazania smartu z tym dyskiem nie chce robić

Offline Quake96

Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 30, 2022, 11:36:20
Bo dostęp do dysku zyskuje się dopiero po jego odblokowaniu. Przy normalnej, działającej konsoli należy ją uruchomić, gdy wejdzie do menu, odłączyć samą taśmę danych IDE i podpiąć taśmę z PC. Wtedy masz dostęp do dysku przez program xplorer360 czy jakoś tak.

Tak próbuję sobie przypomnieć co tam było nie tak z tym dyskiem i nie mogę. Może to coś z hasłem dysku było faktycznie... No nie wiem.

EDIT: Poszperałem trochę w swoich "archiwach" i znalazłem odpowiedź. Dysk był zwyczajnie walnięty, a przynajmniej do takiego wniosku doszedłem, bo wymieniłem go na inny kupiony z OLXa i ten działa już poprawnie.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2022, 11:42:17 wysłana przez Quake96 »

Offline RUM69

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 30, 2022, 15:24:40
Ja próbuję odczytać klucz z pamięci eeprom tanim programatorem, ale coś mi nie idzie... Wlutowałem się do tego wsadu, ale coś mi nie wykrywa tego chipa...

Offline xzer0

Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 30, 2022, 15:51:55
Kiedyś wlitowalem się do wsadu na port serial i w schemacie masa była pomylona. Po szybkiej poprawce ruszyło
 Ale niepotrzebnie to robiłem bo taśma ide była uszkodzona a dysk sprawny.

Offline RUM69

• Szeregowy
  • *
Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 31, 2022, 07:48:39
Już sobie poradziłem z tym softmodem, po prostu nie skumałem z poradnika że trzeba dysk podłączać "na żywca" z konsoli czyli dysk musi być w zasilaniu cały czas konsoli, a ja odleciałem dysk na włączonej konsoli i do PC, teraz się wydaję to proste jak już się udało że po prostu po uruchomieniu konsoli dysk musi cały czas pracować...po czym wygrałem bios dzięki TSOP i konsola działa z BIOS-em m8+ aż miło beż żadnego dodatkowego chipa...

SMF spam blocked by CleanTalk