Doszedł dziś do mnie pad, na konsoli jest jedna gra FIFA 07 i pad działa. Teraz lecimy...
Na starcie chce stwierdzić że jeśli jest ktoś mało obeznany w tych tematach to odrazu powinien wybrać PS2 niżeli Xboxa. Jest tych różnych programów tyle nawalone że człowiek normalnie głupieje. Na PS2 konfiguracja do odpalania gier z laptopa jest dużo dużo prostsza. Na klocku nawet nie wiem jakim programem i co konfigurować. Dodam też że sprawdziłem swój obecny kabel internetowy i mam niekrosowany więc zacznę konfigurować bezpośrednio laptopa z xboxem w późniejszym dniu. Od czego zacząć... nie wiem co to jest te cholerne dashbordy, stawianie ftpów na bóg wie jakim programie na konsoli, jakieś dziwne skróty klawiszowe na padzie aby cofnąć i do tego jeszcze jakieś szukanie klawiszy do cofania czy cancel. Jest to tak porąbane że ciesze się że nie zacząłem przygody z klockiem. Na PS2 się męczyłem ale było to wiele prostsze. Wrzuciłem iso do foldera ps2smb, połączyłem kablem, wpisałem ip, uruchomiłem opl i w laptopie pokazała się połączona sieć interntowa i wszystko hulało a tutaj to jest nawalone wszystkiego wszędzie.
Do tego rozmiar dysku podawany w bajtach o boże co za porypany pomysł, ustawianie ip z oryginalnego menu konsoli bóg wie po co to jak jest też ustawienie ip z jakiegoś avalancha dashborda. Jakieś 3 partycje na dysku, jakieś 3 wirtualne partycje do wymiany pamięci i bóg wie jeszcze co uwale metodą prób i błędów. Na co mnie jakiś media center w konsoli, nie wiem do czego jest czarny i biały klawisz hehe co za bałagan. PS2 rzondzi i nie ważne że klocek daje 480p czy bóg wie jeszcze jaką rozdziałkę, uruchomiłem FIFE 07 i nie powaliło mnie nic w grafice.
Potrzebny instruktor na już !