Witam. Postanowiłem się dołączył do dyskusji na temat x- box-a pierwszej odsłony, co prawda nie mam doświadczenia z przeróbkami konsoli czy też zgrywania oprogramowania zwby służyła za N64 ,ale za to jakieś 3 lata temu ta konsole weszła w moje posiadanie całkiem przypadkiem za jakieś 100 PLN pakiet z 20 grami dwa pady dysk 80 GB , mając już w tedy za sobą długą przygodę z PSX PS2 , PS3 oraz x- box 360 mocno mnie zaskoczyła miodność grywalność tej konsoli która przez nasz rynek zdominowany przez Sony na początku XX wieku , była potraktowana trochę po macoszemu , a tu proszę HALO 1 ( przy moim oddaniu PS2 FAT ) nie miało konkurencji w strzelaniach FPS nawet wydany nie co puziniej killzone na PS2 wypadł blado , do tego projekt Gotham racing 1,2, forza Motorsport ,Oddworld: Munch's Oddysee , Halo 2, death or alive 3, Doom 3 , unreal champion 2, wspomniane wcześniej shenmue 2 , czy half live 2 , arena 51 , soldier od fortune 2, przy tych grach spędziłem na prawdę długie wieczory , pomijając już możliwość przerobienia x na konsole multiplatformową , kilku ciekawych tytułów warto nabyć konsolkę i nadrobić zaległości , co do podłączenia pod tv u mnie śmiga za pomocą kabla component pod 40 calowym tv LED i jak dla mnie spoczko . Pozdrawiam