Kupię Psx extreme rok 97/98, Playstation Plus, psx dema, kompendia.

Zaczęty przez psmaniac, Sierpień 14, 2019, 08:40

Poprzedni wątek - Następny wątek

psmaniac

A naszło mnie poczytać trochę retro. Na początek full set roczniki 97 i 98. Jak ktoś ma na zbyciu to chętnie zakupie trochę papieru.
===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

Namingway

Ja mam sporo numerów których nie potrzebuję. Numery poniżej 100 wysłałem Bodziowi, jeśli chcesz numery powyżej setnego to możemy się dogadać jakoś :)

Hoipolloi

Ja mam z kolei od numerów 88 do 140/170 ale to bym musiał sprawdzić dokładnie co mam. Ostatnio sam zakupiłem gazetki, ale koledze pomogłem dozbierać numery których mu brakowało i mi w sumie już nie będzie potrzebne xD.
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

uMMo001

A wiecie chłopaki może czy są jakieś gazetki z recenzjami gier na inne konsole niż Play Station, ale po Polsku? Mam na myśli recenzje gier na sege/nintendo. Kilka razy pamietam bylo w, bodajze cd action, ale sie zawiodlem, gdyz tam zdecydowanie królowało sony/microsoft, a reszta to tylko tak na doczepke była.

ps: wybaczcie ze nie na temat ale stwierdzilem ze lepiej napisac tu niz zakladac oddzielny.

psmaniac

Cytat: Namingway w Sierpień 14, 2019, 09:35Ja mam sporo numerów których nie potrzebuję. Numery poniżej 100 wysłałem Bodziowi, jeśli chcesz numery powyżej setnego to możemy się dogadać jakoś :)

Cytat: Hoipolloi w Sierpień 14, 2019, 09:47Ja mam z kolei od numerów 88 do 140/170 ale to bym musiał sprawdzić dokładnie co mam. Ostatnio sam zakupiłem gazetki, ale koledze pomogłem dozbierać numery których mu brakowało i mi w sumie już nie będzie potrzebne xD.

No, u mnie niestety takie maniactwo/zbieractwo, że zaczynam od korzeni i tak po kolei. Lubie porządek. Dlatego, jak by ktoś oferował najpierw roczniki które wymieniłem, to bez popity i płace mbankiem. A później jak najbardziej następne sety. Ale dzięki za info, będę miał na uwadze.

Berion

Mam jakieś pierwsze 60 numerów (1-18 tylko kilka) + ichnie poradniki. Stan od tragicznego po bardzo dobry.
Za ile takie coś Waść by chciał?

CytatA wiecie chłopaki może czy są jakieś gazetki z recenzjami gier na inne konsole niż Play Station, ale po Polsku? Mam na myśli recenzje gier na sege/nintendo.

Sega Saturn szybko wyzionęła ducha i była droższa od PSX. N64 też miało niewielu klientów w Polsce bo gry stały po 300-400mln zł. Nośniki do PSX za to były tanie u ruskich, mikrokontrolery też, odpowiednie usługi także, gier dużo. Sam rozumiesz... ;) Więc pewnie nie ma, ja o takich w każdym razie nie słyszałem (Neo+ było wielo-platformowe, ale pytałeś chyba tylko o SAT lub tylko o N64, tak?).

uMMo001

@Berion

Chodziło mi o recenzje gier na konsole danych firm, czyli ogólnie na gameboya, nesa, snesa, n64, wii, sega saturn itd itp :)

psmaniac

ftp://
Cytat: Berion w Sierpień 14, 2019, 12:47Mam jakieś pierwsze 60 numerów (1-18 tylko kilka) + ichnie poradniki. Stan od tragicznego po bardzo dobry.
Za ile takie coś Waść by chciał?
Nie wiem ile mam zaproponować cenowo, bo pierwszy raz kupuję prasę retro  :). Coś mnie naszło na przeczytanie na początek dwóch pierwszych roczników. Tak faza  :D  Na olx i allegro ceny są różne, stany itd. więc nie mam pojęcia ile mam za takie coś zapłacić. Tak jak pisałem wcześniej na początek roczniki 97/98 i ewentualnie poradniki. Jak nie jesteś pewien ceny, to wrzuć tutaj ofertę i niech chłopaki wycenią.

psmaniac

Kurdes, widzę z Psx Extreme jak na lekarstwo. Mam okazje kupić trochę Neo Plus. Jaką macie opinie na temat tego pisma?

ojciec-gracz

Pierwsze dwa lata psx są najdroższe neo plus nigdy nie kupowałem. ALE za psx do 24 numeru w stanie idealnym dawałem nawet po 30 zł od sztuki. Psx jest bardzo mało starych mimo tego, że dawniej nakład  był nawet 40 tys. szt.

Hoipolloi

Za niedługo obstawiam, że wróci u nich sprzedaż na stronie starych numerów, obecnie zmieniaja dystrybutora (czytałem na ich stronie). Pamietam że mieli u siebie opcje zakupu archiwalnych numerów od pierwszego w górę i przypuszczam, że znów to uruchomia, bo czemu nie?
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

ojciec-gracz

no właśnie nie wejdź na stronę pixela można już tam kupić archiwalne numery.

Poprzedni wydawca miał prawa od numeru 160 chyba w górę. Pierwszy wydawca ma prawa do numeru od 1 do 160 i nie mogą go sprzedawać na stronie innego wydawcy. Inna sprawa, że oni już tych archiwalnych starych numerów nie mają.

SALADYN

Już lata temu gdy jeszcze sprzedawali archiwalne numery PSX Extreme to większość tych najstarszych miała wyprzedane nakłady.

Cytat: psmaniac w Sierpień 17, 2019, 20:54Mam okazje kupić trochę Neo Plus. Jaką macie opinie na temat tego pisma?
Pozytywną, treść była bardziej poważna więc na próżno szukać opisu imprez integracyjnych no i od początku było to czasopismo multi-platformowe. Pierwsze numery podobnie jak u konkurencji już teraz są sporo warte.

psmaniac

Cytat: SALADYN w Sierpień 19, 2019, 12:58Pozytywną, treść była bardziej poważna więc na próżno szukać opisu imprez integracyjnych no i od początku było to czasopismo multi-platformowe. Pierwsze numery podobnie jak u konkurencji już teraz są sporo warte.

Mogę kupić full seta za 1000 zł, ale interesują mnie tylko roczniki z psx/ps2 w tle. Późniejsze z ps3 już nie, a gostek komplet sprzedaje od 1997 do 2012.

SALADYN

Wychodzi coś 5 za sztukę, brałbym komplet bez mrugnięcia okiem. Kto wie kiedy przydadzą tez te nowsze numery.