[S] Sony PVM 1440QM /Profesjonalny Monitor CRT

Zaczęty przez Namingway, Lipiec 22, 2024, 16:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Namingway

Sony PVM 1440QM

14" (500 TVL)
SD 15kHz
Composite / S-Video / RGB (Scart)

Monitor jest ogólnie w bardzo dobrym stanie jak na swój wiek. Na obudowie znajduję się trochę rys i otarć ale mimo to monitorek prezentuje się całkiem nieźle.

Pod względem technicznym wszystko działa bez zarzutu. Kineskop jest w bardzo dobrej kondycji. Świeci jasno a kolory wyglądają świetnie. Bardzo dobra geometria oraz zbieżność kolorów.

Monitor jest w, pełni analogowy więc nie posiada menu ekranowego (OSD). Wszystkie parametry obrazu ustawia się za pomocą potencjometrów znajdujących się na płycie głównej. Monitor posiada wejście Scart które przyjmuje sygnały Composite, S-Video oraz RGB (brak YpbPr).

Cena: SPRZEDANY

killy9999

Namingway

killy9999

@Namingway Kurde, coś jest nie tak. Faktycznie nie mam nic w wysłanych. Napisałem jeszcze raz i to samo. Dobra, mój błąd - pomyliłem przycisk PW z mailem, więc możliwe że na pocztę poszło :-)

To zapytam tutaj. Jestem zainteresowany, ale pytanie czy byłaby opcja odbioru osobistego - wysyłce nie ufam - a jeśli tak, to skąd? Nie wiem czy to będzie dla mnie możliwe, bo nie mam auta, ale może dam radę pociągiem obrócić.

Namingway

Jasne, że istnieje możliwość odbioru osobistego. Moja lokalizacja to Gorzów Wielkopolski. Ale z wysyłkami CRT nie ma żadnego problemu. Wysyłam takie monitory po całej Europie więc wysyłka na terenie kraju jest bezpieczna. No i oczywiście monitor będzie pancernie zapakowany  ;)

Ale oczywiście zapraszam do mnie :)

alf

Cytat: killy9999 w Lipiec 22, 2024, 20:42
ale może dam radę pociągiem obrócić

Musiałbyś wynająć sobie osobny przedział by móc swobodnie siedzieć razem z tym monitorem. Przed wejściem do wagonu koniecznie należy poprosić kierownika pociągu by zdjął drzwi z prowadnic bo monitor może się nie zmieścić.

@Namingway sprzedał tu na forum już kilka tych monitorów. O ile dobrze kojarze to wysyła to na paletach. Pełen profesjonalizm (czytałem pozytywne opinie o nim). Na Twoim miejscu @killy9999 brałbym wysyłkowo od niego w ciemno, to zaufany sprzedawca na forum.

killy9999

@alf bez przesady z tym wyjmowaniem drzwi przedziału. Kiedyś udało mi się przywieźć pociągiem 20" PVMa ważącego 30kg przez pół Polski.

14" to przy tym pikuś. Niestety, pomysł odbioru osobistego padł przez połączenia kolejowe.

Namingway

Wysyłka takiego małego CRT to nie problem Ważne, żeby odpowiednio taki monitor zapakować i oznaczyć paczkę. Ten PVM jest w miarę kompaktowy, więc jak to ująłeś: małe piwo

BTW, niezła akcja z tymi pociągami. Tego jeszcze nie widziałem

killy9999

Byłem bardzo zdeterminowany, żeby w końcu kupić PVMa, ale nie ukrywam że było ciężko. Drugi raz bym się na transport takiego wielkiego kloca nie zdecydował.

alf

@killy9999 jesteś niesamowity!

Zwykle pomagam wnosić ludziom do pociągu torby bagażowe, wózki z dziećmi, wózki z inwalidami, babcie. Raz koleś wsiadł do pociągu z ... motorem.

Ale CRTka to pierwszy raz widze żeby ktoś brał pod pache i wsiadał. Respekt!

Quake96

To nie wieźliście nigdy sofy... autobusem 8)

Stare dzieje, prawka ani auta jeszcze nie miałem, transportu z nikąd więc wsparłem się komunikacją miejską i jednym kumplem XD

alf

Cytat: Quake96 w Lipiec 24, 2024, 18:21

Stare dzieje, prawka ani auta jeszcze nie miałem, transportu z nikąd więc wsparłem się komunikacją miejską i jednym kumplem XD

Wow, to jest mocne.

A czy w sofie było ukryte ciało człowieka?

Kiedyś było głośno o chłopach co w Słupsku wsiadali do pociągu z kanapą która im się otworzyła i ze środka wyleciał trup:
https://gp24.pl/slupszczanie-chcieli-skmka-wywiezc-z-miasta-zwloki-nowe-fakty-wideo-zdjecia/ar/4775905

Wawrzino

Cytat: Quake96 w Lipiec 24, 2024, 18:21

Byłem świadkiem przewożenia żeliwnej wanny w tramwaju. Jak to mawiają: Poznań miasto doznań

xzer0

Ja te rejony Gorzowa znam. Chyba wpadnę na giełdę w niedzielę. Jest tam coś ciekawego jeszcze? W latach 2000 widziałem na jednym stoisku 15 NESów jeden na drugim ustawionych.

Namingway

@xzer0 Na giełdzie to już dawno nie byłem. Prawdę mówiąc nigdy tam nic ciekawego nie trafiłem. Jak już coś było to zazwyczaj rzucali ceny z kosmosu Teraz tam stację benzynową postawili. Giełda funkcjonuje dalej ale już jest chyba trochę mniejsza więc to już nie to co kiedyś niestety. No ale sam muszę się wybrać żeby się przekonać

Monitor sprzedany więc można zamknąć wątek.

@killy9999 dzięki za bezproblemową transakcję