[S] PS1 SCPH-7000 / PSIO

Zaczęty przez Namingway, Listopad 05, 2025, 20:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

Namingway

zenq

Sory, ze tutaj pytam, ale zobaczylem japonczyka i naszla mnie taka mysl - czy psio zdejmuje blokade regionalna przy odpalaniu z plyt?

Namingway

@zenq później sprawdzę bo nie mam pewności.

JAPONIEC

Cytat: zenq w Listopad 08, 2025, 14:31
Sory, ze tutaj pytam, ale zobaczylem japonczyka i naszla mnie taka mysl - czy psio zdejmuje blokade regionalna przy odpalaniu z plyt?

nie

Kojber

Dlaczego już kilkukrotnie przedłużyłeś aukcję o 5 minut jak się kończyła? Co, cena się nie zgadza? Fakt, trochę brakuje do oczekiwanego tutaj 1600zł :D

I poszło za 582zł. Hehehe...

I bardzo dobrze, stanowcze NIE dla windowania cen retro przez januszy biznesu. Gracze z Allegro zweryfikowali, ile to jest naprawdę warte.

Namingway

@Kojber pierwszy raz korzystasz z allegro?

Kojber

W ogóle z niego nie korzystam :-)

Namingway

Widać, bo na lokalnie aukcje przedłużają się automatycznie gdy ktoś licytuje w ostaniej minucie, i sprzedający akurat nie ma na to wpływu.

No a konsola rzeczywiście sprzedała się sporo poniżej oczekiwań i trochę na niej straciłem ale no cóż... 🥲

killy9999

@Kojber zarejestrowałeś się tylko po ro, żeby robić chlew?

psmaniac

Cytat: Kojber w Listopad 13, 2025, 21:01Dlaczego już kilkukrotnie przedłużyłeś aukcję o 5 minut jak się kończyła? Co, cena się nie zgadza? Fakt, trochę brakuje do oczekiwanego tutaj 1600zł :D

I poszło za 582zł. Hehehe...

I bardzo dobrze, stanowcze NIE dla windowania cen retro przez januszy biznesu. Gracze z Allegro zweryfikowali, ile to jest naprawdę warte.

Nie używamy wulgaryzmów na forum - Manifesto

Cytat: Namingway w Listopad 13, 2025, 21:11No a konsola rzeczywiście sprzedała się sporo poniżej oczekiwań i trochę na niej straciłem ale no cóż... 🥲

No, słabo. Wrzucałeś wcześniej na grupy retro na fb? Ja tak robię zawsze i pomaga.
===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!
===================================================

makumator

Kurde @Namingway ja 8 paczek dałbym od strzała :(

retron67

Przestań palić głupa Naming,albo zdjąłeś ,albo kolega wylicytował  ;) Już akurat byś był w plecy. Puść Makowi

Namingway

@TheUrien84 Nie no co Ty, po prostu spodziewałem się będzie lepiej. Ale to Allegro lokalnie więc tak naprawdę nie ma obowiązku sprzedaży wylicytowanych przedmiotów (może to trochę nieładnie ale zgodnie z regulaminem).

@makumator To jak chcesz to dawaj Też trochę stracę (wydaję mi się, że jednak trochę przepłaciłem za ten zestaw), ale nie aż tak mocno.

Leniwy

Czyli wystawiam przedmiot na licytacje i go nie sprzedaje wedlug regulaminu ? Super. Tylko po co sa takie licytacje ? Bym cos napisal ale zostawie to dla siebie. Pozdro

killy9999

Cytat: Namingway w Listopad 14, 2025, 08:01Ale to Allegro lokalnie więc tak naprawdę nie ma obowiązku sprzedaży wylicytowanych przedmiotów
Aż musiałem to sprawdzić, bo pamiętam tą starą sprawę o sprzedaż auta. Regulamin Allegro się na pewno od tamtej pory zmienił, bo:

CytatCelem Ofert prezentowanych w ramach kategorii ogłoszeniowych "Samochody", "Nieruchomości", "Wakacje", "Żywe zwierzęta", "Maszyny", "Przyczepy, naczepy", "Inne pojazdy i łodzie", "Motocykle i quady", "Usługi", "Usługi motoryzacyjne" oraz ,,Bilety" nie jest zawarcie umowy pomiędzy Użytkownikami. Oferty te mają charakter wyłącznie ogłoszeniowy.
To pewnie pokłosie wspomnianej sprawy.

Allegro Lokalnie ma coś takiego w regulaminie:

Cytat5.1. Transakcje zawarte poprzez nawiązanie kontaktu przez strony w związku z Ogłoszeniem są realizowane według swobodnego uznania stron Transakcji.
Co faktycznie brzmi tak, jakby ani kupujący ani sprzedający nie byli zobowiązani przez wynik licytacji.