[S] JVC TM-H1700G - Profesjonalny Monitor CRT

Zaczęty przez Namingway, Lipiec 21, 2025, 22:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

Namingway

JVC TM-H1700G (RGB Modded)

17" (750 TVL)
Shadow Mask Trio Dot
SD 15kHz (240p / 480i / 576i)
Composite / S-Video / RGB
Data Produkcji: Sierpień 2007

Monitor w świetnym stanie wizualnym oraz technicznym. Posiada jedynie kilka drobnych rysek na obudowie, i ogólnie prezentuje się naprawdę dobrze.

Pod względem technicznym wszystko działa bez zarzutu. Bardzo dobra geometria oraz zbieżność kolorów. Ekran posiada 750 TVL więc obraz jest bardzo ostry i szczegółowy.

Ten model to budżetowa wersja monitora JVC TM-H1750CG różniąca się od niego tym, że model TM-H1700G pozbawiony jest slotu umożliwiającego podpięcie kart rozszerzeń w postaci wejść RGB/Component. Jednak w tym egzemplarzu, została przeprowadzony RGB mod przywracający możliwość podpięcia źródeł RGB w postaci wejścia Scart.

Modyfikacja została przeprowadzona przez naszego forumowego kolegę @bms. Monitor pochodzi z mojej prywatnej kolekcji, jednak od kilku lat stoi nieużywany ponieważ nie mam na niego miejsca i w końcu zdecydowałem się go sprzedać. Szkoda żeby tylko stał i się kurzył.

Na razie wrzucam tutaj, bo to naprawdę fajny monitorek i chciałbym żeby trafił w dobre ręce. (ale jak nie będzie chętnych pewnie poleci na ebay).

Cena 2000 zł plus wysyłka

(drobne negocjacje oczywiście są możliwe)

Chętnie odpowiem na wszelkie pytania

psmaniac

Mojego za polowe ceny nikt nie chce  :D. No, ale Twój mniej odrapany  :D
===================================================
Mister FPGA-The Best way to Enjoy Retrogames!

Stall

psmaniac

To fakt. Mi oczy wypala. Dlatego na co dzień korzystam z 28.

Namingway

Cytat: Stall w Lipiec 21, 2025, 23:10
Bo za mały :) 21 cali sweet spot dla mnie
A to już kwestia preferencji i miejsca. Ogólnie dużo osób szuka mniejszych CRT, ze względu na gabaryty.

Ten monitorek, jest naprawdę kompaktowy jak na swój rozmiar, i w miarę lekki jak na monitor profesjonalny bo waży poniżej 20kg

Dla porównania, mój BVM 19 cali, czyli ekran większy o zaledwie 2 cale, waży jakieś 37kg

Namingway

Nie chceta to monitorek poleciał na ebay

Cytat: psmaniac w Lipiec 21, 2025, 23:09
Mojego za polowe ceny nikt nie chce  :D. No, ale Twój mniej odrapany  :D

I niemal od razu się sprzedał (mniej niż 12h).
W dodatku za cenę odrobinę wyższą niż dałem tutaj @psmaniac może wezmę tego Twojego? 1k pln ruzumiem I robimy deal?

hankie

Dogadujcie się Panowie - jeden chce sprzedać, drugi kupić, piękna historia. Strefa to rodzina dziwna, bo można wewnątrz robić dobre dile ;)

psmaniac

Cytat: Namingway w Lipiec 23, 2025, 10:38@psmaniac może wezmę tego Twojego? 1k pln ruzumiem I robimy deal?

Odbior osobisty w Berlinie lub we wrześniu jak będe jechal do PL to mogę dowieźć, po trasie Berlin-Głogów.

Namingway

No to jak będziesz jechał we Wrześniu to się odezwij Podeślij mi też fotki na messengerze.

@hankie wątek do zamknięcia