[S] JVC TM-1750PN-S / Profesjonalny Monitor CRT

Zaczęty przez Namingway, Listopad 24, 2023, 20:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

Namingway

Witam!

Mam do sprzedania bardzo fajny monitor CRT:

JVC TM-1750PN-S

17" (550 TVL)
SD (240p / 480i / 576i)
RGB / Component / S-Video / Composite

Monitor jest ogólnie w świetnym stanie wizualnym jak i technicznym. Posiada kilka drobnych rys i otarć na obudowie, ale ogólnie prezentuje się bardzo dobrze.

Jest to dość rzadko spotykany model. W środku znajduje się kineskop Philips który ma 550 TVL co może nie wydaje się zbyt dużo jak na tego typu sprzęt, ale obraz jest naprawdę wysokiej jakości. Scanlines są bardzo delikatne, ale widoczne a przez to, że to slot mask (stripe mask) ekran świetnie się nadaję do 480i/576i ponieważ efekt przelotu nie jest tak zauważalny jak w przypadku innych CRT tego typu.

Monitor jest również bardzo kompaktowy i lekki, więc nie zajmuje zbyt wiele miejsca. Jest również wyposażony w głośnik (Mono).

W razie pytań zapraszam do kontaktu

Cena:

1700 zł + koszty wysyłki

Mcin

miałbyś screeny z jakiegoś 8-bitowca (preferowany nes/famicom)?
Net Yaroze to życie. Net Yaroze to Nadzieja.

Namingway

@Mcin da się załatwić, ale to już nie dzisiaj

Namingway

@Mcin Nie posiadam żadnego NES'a ale tu porcja fotek NES Core na MiSTer FPGA. Ogólnie monitor jest naprawdę fajny. Zostawiłbym go sobie bo to naprawdę ciekawy egzemplarz, jednak mam już kilka podobnych. Jak potrzebujesz więcej fotek obrazu czy samego monitora to daj znać

Mcin

W sumie niedokładnie napisałem - zależy mi w sumie na composite, najczęściej gram na Famicomie, a tam RGB moda nie zamierzam robić.
Jeśli kupię to w przyszłym roku - kupa kasy, wolę się zastanowić i nie wydawać razem ze świątecznymi wydatkami. I tak w tym miesiącu pobiłem swój wydatkowy rekord retro :)

Namingway

@Mcin A to się trochę nie zrozumieliśmy Niestety ale famicom'w Composite nie mam jak odpalić, jedynie PS1. Ale jeśli szukasz czegoś głównie pod Composite to na allegro mam Sony PVM 14L1. Nie ma RGB i jest mniejszy więc cena też trochę inna:

https://allegrolokalnie.pl/oferta/sony-pvm-14l1-profesjonalny-monitor-crt

Mcin

Namingway

Pewnie. I masz rację Fotki z Composite zapodam jutro, bo dziś nie miałem czasu, ale myślę, że ze wypadnie świetnie

Namingway