Do Zamknięcia

Zaczęty przez uMMo001, Styczeń 09, 2020, 17:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

uMMo001

Ty płacić nie musisz nic. Jakiś czas temu ogarniałem to z @Hoipolloi i kwestia jest taka, że przy wystawianiu, musisz dać różne metody wysyłki z maksymalną określoną ceną za nie. W moim przypadku, jest to List polecony priorytetowo za 5.90 zł, oraz kurier (po prostu kurier. Bez dopisku jakiejś firmy) za 12 zł. Dodaj te metody + paczkomat smart. A, no i nie zapomnij o warunkach zwrotu. Masz je bodajże w ustawieniach sprzedaży gdzieś tam, już nie pamiętam gdzie dokładnie. Chodzi oto, byś ustawił tam w tych warunkach:

-  "KOSZT PRZESYŁKI ZWROTNEJ POKRYWA
kupujący"

oraz

-  "CZAS NA ZWROT
ograniczona możliwość lub brak możliwości odstąpienia od umowy"

I przy wystawianiu wybrać to co zapisałeś. No i generalnie, po jakichś 10 minutach na aukcji pojawia się SMART. Choć pamiętam osobiście, że miałem z @Hoipolloi duże problemy z tym, i się mega zdziwię jak tobie pójdzie za pierwszym zamachem  :P :P

Hoipolloi

Jeżeli wcześniej nic nie sprzedawałeś na allegro poprzez opcje smart, a mam na myśli przed wprowadzeniem zmian przez samo allegro, to w twoim ogłoszeniu/ofercie, tej opcji dla kupujacego nie będzie. Widnieć za to będzie allegro paczkomaty za 8,99zł jako forma wysyłki dla kupujacego. Nie wiem do końca jak to będzie później, ale chyba dla zwykłych szarych użytkowników to niedługo nie będzie obsługiwane (bodajże od lutego), bo allegro idzie w kierunku zarejestrowanych firm na ich portalu idac im na rękę, a  tym samym podnoszac zainteresowanie ofert z opcja smart u potencjalnych kupujacych, którzy posiadaja tego smarta, a co za tym idzie majac darmowa wysyłkę. Nas szarych żuczków majac w dupie.
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

Hoipolloi

@uMMo001
Teraz to już nie przejdzie. We wrześniu aby mieć opcje smart u siebie w aukcji, trzeba było sprzedać minimum 4 przedmioty na allegro, by ci sprawdzili zgodność generowania etykiet z inpostem. Mi się fartem udało akurat sprzedać taka ilość to i mogłem później wystawiać ze smartem. Choć mogę się mylić. Możliwe że można jakoś to obejść, to jak ktoś bardziej obeznany w temacie, to mógłby się wypowiedzieć i nas oświecić, bo sam do końca nie wiem jak to działa.
Szukam Konsolowe Kompendium 1, 2, 3 wydane przez Neo+.
Szukam gier na PS1 i PS2:
https://bit.ly/2y3FN7b

LittleSerpent

Jutro to będę po 13 ogarniał i dam znać co i jak.

LittleSerpent

Na ten moment w opcjach dostawy nie ma do wyboru opcji paczkomat smart. Wygląda na to, że sprawa ma się tak, jak sugeruje Hoipolloi. Chyba nici z naszych interesów.

uMMo001

Wciąż chętnie zakupie oryginalną kartę pamięci, oraz oryginalny zasilacz do GC  ^-^

LittleSerpent

Yuki

Mam kilka oryginalnych kart pamieci 59 bloków kompletnych w boxach, wydania Europejskie oraz bez boxów (mam tez kilka kart pamięci innych nie nintendowskich).
Mam tez kilkanascie oryginalnych zasilaczy, 3 rozne rodzaje:
- Japońskie wymagajace transformatora napiecia
- Europejskie z klasyczna wtyczka
- Europejskie z Brytyjska wtyczka

Tu masz fotke poglądową na kilka rzeczy co miałem pod ręka:

Nie mam Allegro Smarta, nie pozbywam sie zbędnych rzeczy po taniości, nie sprzedaje szmelcu znalezionego na bazarze nie sprawdzonego itp.

Jakbys cos chcial, to daj znac, bo długo juz ciagniesz temat i nadal nie osiągnąłeś celu :)
Pozdro

uMMo001

@Yuki

Dogadajmy się na PW

@LittleSerpent

Nie ma problemu, na prawdę!   ;)

uMMo001