Salony gier

Zaczęty przez Janusz, Maj 10, 2015, 18:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

JAPONIEC

Spoiler - MVS = Kowal

retron67

Dokładnie masz racje . Kult tych wszystkich crapów jak Tekken stick czy stick do Aes wynika tylko z braku skilla i niewiedzy ludzi . Do Aesa używam Madcatza na Dragon Brook Converter. Bo Aesowy stick waży tyle co nic ,o komfortowym graniu można zapomnieć , a mam dwa te sticki z USA i JAPA . US jest podkuty blachą ,ale i tak crap 😂 Koło Madcatza VS nie stał .

retron67

Teraz przeczytałem Twoje posty 😂 Tylko Ty prócz Mnie możesz znać Doxa Słonine z Rybnika 😂 o którym wspominałem przed banem na szout. On zdumpowal pierwszy poprawnie PCB Kaneko B.Rap Boys ( mam oryg) Co do kolekcjonerow na Retro Age byl UKi UKi MVS zbierał i jeszcze dobry Herbatnik Gerard Łódz kupował ode Mnie Moje carty MVS Double Dragon ,Spin Master,Kof 94 i Shoock Troopers . Też zbieram MVS ,ale chce uzbierać AES ,bo przestałem zbierac gry na CD ,bo już mam wszystko co chciałem. Jeszcze wlaczący ojciec Sosnowiec zbiera .

MVS

Mi też brakowało twojej niewyparzonej geby ale przynajmniej nie będę tutaj sam  C:-) . Nemus to żyje jeszcze albo nasz Justin? Znam DOXa tyle ze teraz nie utrzymujemy stałego kontaktu, część ekipy celowo się nie udziela już oficjalnie nigdzie.  Każdy sobie zrobił przerwę w pewnym momencie. Ja wróciłem bo pewnie mam kryzys :P DOX pomimo że nieaktywny od dawana to była potęga w MAME i masę tytułów na koncie, z bardziej znanych to on łupnął na drugi dzień dźwięk w CPS3 po tym jak go rozgryźli na głównym zabezpieczeniu. Final Fight 2 bootleg to mój donor i jego robota. Ale jego wkład był przepotężny ale nie zawsze obejmował chodliwe tytuły wiec trochę  nie miał respektu na który zasługiwał oczywiści tylko w PL :P . Może kiedyś wróci ale ja jestem daleki od namawiania kogokolwiek co faktycznie coś osiągnął aby coś robił pod dyktando kogokolwiek.  PL jakby nie patrzeć była małą potęgą w emulacji Duenan przecież też zrobił niezły wyczyn. Nawet importów do Lechistanu się dorobiliśmy - też z czołówki. Pisze to bo może gimby nie znajo  8)  sa tu na pewno młodsi też. Nie mamy się czego wstydzić osób było mało ale półka była najwyższa.

Gerard to "potężny kolekcjoner" (jak go określiła inna znana anonimowa osoba 😊 tez w zasadzie anonimowy z pewnych powodów więc ja to szanuje. Ale tak gość ma jedną  z największych kolekcji prywatnych możliwe ze nawet w skali Euro jeśli uwzględnić go jako totalnego amatora a nie osobę co w tym siedziała zarobkowo / zawodowo. Mega gościa szanuje to jest osoba autentycznie kochająca arcade za to jakimi były - każda gra nie tylko hity i inne mainstreamy jak choćby ja :o  . Drugi taki to tylko DES ale jego nie ciągło nigdy do real hardwere jeśli nie przekładało się na uzysk w samym gameplay.

Pewne kontakty już odnowiłem w pl i za granicą. W szoku byłem jak strzeliłem Σ3TB który typ wystawił z zaznaczeniem że tylko US ale jak napisałem to odmówił wszystkim i poszła do mnie expresem, tylko się spytał czy ja to ja a go nie znałem wcześniej, teraz podobna akcja w DE towar poszedł do mnie z prywatnej kolekcji bo pokojarzyli mnie.

E tam nie bluźnij Namco to legenda jak kryształowa kura w PRLu albo ten pies z głową na haczyku na tylnej szybie malucha.  Tego się nie zabija bo cię zlinczują i zeżrą do kości. AES to chociaż miał LS-22 klona 1:1 i to jest jego jedyną wartością. BTW jak dobrze pójdzie to mi masę rarytasów wleci na uczczenie powrotu - w tym hipotetyczny LS-31 😊 który już nie będzie hipotetyczny. Parę celów ,,hipotetycznych" mam jeszcze w związku z Seimitsu (LS-21 i LS-35 ale z tym będzie sajgon) ale aby zrobić o tym materiał większy to jeszcze zejdzie. Na razie gromadzę dane i listę gdzie to można potencjalnie dorwać, daty wydawania stcicków i firmy. Z paneli automatowych nie ma szans bo były wyrzucane albo serwisowane na bieżąco to się nie ostały, a nawet jak trafie to stan agonalny i nie nadawałby się do prezentacji - sprzęt JP jak pada to niestety jak szklana - leci wszystko.

He ja te spary rozważam ale tylko jakieś święta.  Budę chce podpiąć cała a tam gdzie cab stoi i CPU ale nie da rady pociągać neta przewodem. Ale cos wykombinuje bo mnie ciągnie do SFIII BTW jak w SFIII to grałem może z 10h w życiu SNK i GG głównie.  Ale taki był jeden z celów chewlix i przysiadka wreszcie do 3rd. Świniax stoi kabla brak tylko. 

W Blast city układ fire był na płytce z układem video. Nie kumma tej wiazki co pokazałeś od czego to jest? W blast city cabie pinout na kickharness jest w AMP 12pin 6x2 row ale to i tak dalej kick a nie turbo. Wygląda to na AMP 18pin 6x3 row gdzie to było użyte? Ja płyt mam mało przespałem złoty okres a kasę głównie topiłem w wiadomo czym :P

retron67

Do dziś mam od Destructora okrągłe ograniczniki ,do twojej Sanwy z drewna . Fajowo ,że tu się pojawiłeś . Historie przytaczałem "młodym" jak to było ...

No Dox rozkminil CPS 3 dzięki niemu mamy 3rd Strike na Mame i Final Burnie. Skrobne Ci co do czego w wolnej chwili ,bo póki co zawalony jestem robotą . Przy weekendzie powyjmuje skarby z szafy  ;) Nie ma problemu gram w Neło Geło . Możemy się styrać w najlepszą część od starego Iremu Nazca KOF 94,Samuraje Double Dragon ,co tam chcesz . Ale checa ,że obaj mamy najbardziej rzadki sprzęt w EU i jesteśmy teraz na jednym forum RAZEM  O0 😂 Fajnie ,że sie pojawiłeś teraz to Ja moge żyć bez szout 😄 (wiem ,że tęsknicie Gamonie, ja za wami też...)

makumator

A przy okazji, @Morden nie ma czasem całego oryginalnego Blast City na chacie? Coś takiego kojarzę chyba jak przez mgłę.