Xbox 360 Fat Jasper - migające 2 czerwone diody po wgraniu NAND przez Xell

Zaczęty przez smoczatko, Wrzesień 28, 2024, 10:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

smoczatko

Witam, mam problem z konsolą Xbox 360, po wgraniu RGH 3, przez osobę z ogłoszenia, konsola uruchamiała się z 2 lub 3 min, z forum Xboxa, jedna osoba mi zrobiła nand i wgrałem go przez Xell i wylutowałem kabelki. Po tej operacji włączyły mi się 2 czerwone diody migające na przemian. Czy jest możliwość naprawienia tego we własnym zakresie?

Załączam zdjęcie z wgrania nand.

udostępniam filmik z diodami
https://youtu.be/AR8ZgUP9OH8?si=6yKWZVaXANRyFibN

alf

Czyli podsumowując ile osób razem z Tobą majstrowało już przy tej konsoli i czemu tak dużo? Jaki był jej początkowy stan i co próbowałeś osiągnąć oddając ją w inne ręce? Czemu jedna osoba nie mogła zrobić wszystkiego?

@xzer0 potrafisz coś doradzić? Robiłeś kiedyś RGH o ile dobrze pamietam.

smoczatko

Ta osoba co przerabiała , i forumowicz z innego forum zrobił nand z dawcy , a ja tego nanda wgrałem przez xell , i to wszystko , a dlaczego chciałem wrócić i jest napisane w pierwszym temacie . I ten co przerabiał nie wiedział co robi , bo przy mnie ja przerabiał i robił to z 2h , jak cos jemu nie wyszło to szukał odpowiedzi w intrenecie żeby to zrobić do końca .

xzer0

Musisz zrekonstruować nand bo jest uszkodzony. Musisz ściągnąć z czystej konsoli i z xcella przepisać numery konsoli + bezpieczniki. Wygrasz go przez picoflasher. Szczegółów nie pamiętam, poszukaj po angielsku na internecie. Jak ja znalazłem to ty też.

smoczatko

Cytat: xzer0 w Wrzesień 29, 2024, 20:04Musisz zrekonstruować nand bo jest uszkodzony. Musisz ściągnąć z czystej konsoli i z xcella przepisać numery konsoli + bezpieczniki. Wygrasz go przez picoflasher. Szczegółów nie pamiętam, poszukaj po angielsku na internecie. Jak ja znalazłem to ty też.
Tylko ze po wgraniu tego nand juz xella nie mam , chodzi tobie o numery , czyli o klucze cd i i cpu ?

xzer0

Nie pamiętam czy był czy nie był ale potrzebujesz numery wszystkiego, fuses itp. Zapomnij o rgh. Potrzebujesz od nowa fw wgrać. I dopiero stawiać od nowa.

Jest też opcja 2. Kable ujowo polutowane

smoczatko

Ja nie wiem co namieszała ta osoba jak wgrywała rgh , bo jak to zrobiła ta osoba , to cos nie poszło , i szukała rozwiązania w necie . A później już się udało . Może i masz racje , bo to robiła ta osoba za ścianka zrobioną z szafy . A później jak zrobił i działało rgh , to naczekała ta osoba że ta konsola jest problematyczna .

xzer0

A tam nie pisało że rgh3 w poradniku że w fat konsola się może dłużej włączać?

smoczatko

Ja nie  instalowałem  rgh , wolałem   dać to komuś co się tym zajmuje , żebym wiedział ze tak będzie , to sam poczytał bym poradniki i to zrobił , i bym wiedział  co tam jest napisane ,a tak nie mam pojęcia czy jest napisane o tym.

xzer0

A to rgh3? Teraz czytam że rgh3 średnio działa na fat. Musisz zainstalować klasycznego chipa aby to działało dobrze. Rgh3 to bardziej do slim.

smoczatko