Przeróbka Xbox 360

Zaczęty przez Oleeeek1995, Marzec 10, 2024, 15:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

Oleeeek1995

Cześć, na wstępie zaznaczę że temat przeróbek konsol jest mi zupełnie obcy. Chciałem zapytać w jaki sposób można przerobić konsolkę Xbox 360.
Ciężko dostać gry w dobrym stanie i często spotykam się z problemami stąd też taki pomysł.
Byłbym bardzo wdzięczny jak by ktoś pokierował jak to zrobić żeby to miało ręce i nogi.
Posiadam dwie 360, zwykłego i slima.

mariusz391

Xbox 360 to nie PSP czy PS3 że sobie zrobisz softmoda i odpalasz gierki. Bez umiejętności lutowania i wydatków na zakup RGH nic nie zrobisz

Oleeeek1995

Czyli najlepiej poszukać kogoś kto to ogarnia? A jak to wygląda ze zgrywaniem gier ? Na dysk xboxa czy zewnętrzny ?

bms

Chyba najlepiej kupić konsole już przerobioną.
Gry można zgrywać bezpośrednio z płyt na dysk.

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka

mariusz391

Cytat: Oleeeek1995 w Marzec 10, 2024, 15:32A jak to wygląda ze zgrywaniem gier ? Na dysk xboxa czy zewnętrzny ?
Teoretycznie odpalisz z jednego i drugiego, ale lepiej po prostu zgrywać z dysku zewnętrznego na dysk Xboxa

Rocho

Jest jeszcze ta przeróbka przy pomocy Raspberry Pi Pico która jest niby prostrza niż tradycyjne RGH a efekt ten sam.
Fociam i  pitolę o gierkach:
https://www.instagram.com/m.aszta/

alf

Cytat: bms w Marzec 10, 2024, 15:33
Chyba najlepiej kupić konsole już przerobioną.

To.

Albo uderz do naszego forumowego majstra @xzer0 . Dla niego taka sprawa to chleb powszedni. Jest fanem x360 wiec może będzie miał ochotę komuś pomóc ze sprzętem.